Traktortårta

16 April 2014 - 15:29
Denna tårtan gjordes för några veckor sen till en kille som fyllde år. Han ville ha en tårta med en traktor och en gödselkärra på. Alltid lika kul att få göra sånt man inte har gjort innan :) Gödselkärran va lite svår men efter lite knep o knåp så fick jag iaf ihop en ;)

Denna bestod av chokladbotten fylld med chokladbollssmet och vit chokladfluff. Spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med dekorfondant. Dekorationerna är gjorda i sockerpasta. "Gödslet" är chokladmousse. 







Dags för glass

09 April 2014 - 14:25
Nu när vi har haft sånt skönt vårväder så har suget efter glass börjat komma men nu denna veckan när det helt plötsligt blev höst så passade jag på att göra lite glass och hoppas på att solen kommer tillbaka :)
Har ett tag varit otroligt sugen på att göra en Key lime pie men det har inte blivit av så när jag hittade ett recept på Key lime pie glass så var jag bara tvungen att testa. Och den var god, kan nog säga att det var den godaste hemmagjorda glassen jag ätit. Och inte var den svår att göra heller. 



Key lime pie Ice cream

1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
3 äggulor
3 lime, rivet skal + saft
5 krossade digestivkex

Vispa upp äggulorna med den kondenserade mjölken, limesaften + skalet. 
Vispa grädden till mjuka toppar i en annan bunke. 
Vänd ihop de bägge smetarna ihop med dom krossade digestivkexen. Häll upp i en form och frys in i 5-6 timmar. 

Receptet hittade jag hos sugarcoated

Doptårta

05 April 2014 - 12:25
Fick äran att göra en doptårta i början av mars till en liten tjej som skulle döpas. Den skulle vara rosa med prickar  och sen converseskor och namnklossar. Alltid lika kul att göra doptårtor då dom är så söta :) 
Var första gången jag gjorde en våningstårta och det gick lättare än förväntat så det blir nog en våningstårta till Emilias dop sen också. Tycker det är fint :) 

I dessa är det vaniljbottnar fyllda med hallonmousse och dumlefluff. Spacklad med marängsmörkräm och täckt med sockerpasta. Även dekorationerna är gjorda i sockerpasta. 








Lastbil och skogsmaskin

03 April 2014 - 10:57
Årets första tårta var till en lite kille som fyllde 3. Han ville ha en tårta med en lastbil och skogsmaskin på och klart han fick det :) 
Va en liten utmaning att få till dekorationerna men tillslut så blev jag nöjd med dom och roligt va det.

Denna tårtan bestod av vaniljbottnar fyllda med jordgubbsmousse och nougatfluff. Spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta. Även dekorationerna är gjorda i sockerpasta.






En liten bloggpaus

03 April 2014 - 07:41
Kul att se att det är en del som är inne här och tittar trots att det har varit tyst från mig men det har sina förklaringar. Blev i slutet av Januari mamma till en liten Emilia och med en liten bebis hemma finns det inte så mycket tid över för bloggen ;) 



Nu har vi fått in rätt bra rutiner på våran vardag så nu kanske det kan bli lite lättare att hinna med att blogga. 
Har hunnit med att baka några tårtor så ska försöka få upp dom här :) 

RSS 2.0