Chokladbiskvier

30 Oktober 2012 - 20:33
Bakade några chokladbiskvier förra veckan. Har länge varit sugen på att göra dessa godingar och de blev lika goda nu som sist jag gjorde dom. :) Det som int7e blev så bra med dom va att bottnarna flöt ut en aning när jag gräddade dom så dom blev rätt så stora men det betyder ju att det blir mer av det goda istället ;)
Jag har använt mig av Leilas recept när jag bakade dessa.
........................................................................................................................................................................................
 

Födelsedagstårta

08 Oktober 2012 - 17:56
Har en jobbarkompis som fyllde år idag så då frågade hon mig förra veckan om jag kunde göra en och ta med till jobbet idag så hon kunde bjuda på den så denna gången fick jag med äta av tårtan. :)
Jag fick i stort sett helt fria händer till denna tårtan. Den skulle bara ionte vara för söt och sen fick det gärna finnas lite blommor på också. Eftersom hon ville ha grädde på den istället för sockerpasta eftersom det är alldeles för sött och sockerpastan smälter i kontakt med grädde så gjorde jag ett lock som jag la på tårtan och hade blommorna på det men jag hade problem med att få det att bli bra så nu blir det nog enbart tårtor täckta med antingen grädde eller sockerpasta och ingen blandning. ;)
Men smaken va det iaf inget som helst fel på. Jag hade en chokladbotten som jag fyllde med hallonmousse och mörkchoklad. Den va väldigt uppskattad på jobbet. :)
 
.........................................................................................................................................................................................
 

Citron och lakritscupcakes recept

06 Oktober 2012 - 16:57
Här kommer receptet på dom goda citron och lakritscupcakesen jag gjorde tidigare i veckan. Dom vart väldigt populära hos familjen och även de på mammas jobb hade tyckt dom va goda. :)
 
 
Citronmuffins ca 15st
 
125g smör, rumstempererat
2dl socker
1tsk vaniljsocker
2 ägg
4 1/2dl mjöl
2tsk bakpulver
1dl mjölk
skal och saft från 1/2 citron
 
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget, rör noga mellan varje ägg. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten omväxlande med mjölken och citronen. Klicka upp smeten i formarna till 2/3 och grädda sen i 200 grader i ca 15 min.
 
Lakritsfrosting
 
200g salmiakki choklad
3dl grädde
 
Smält chokladen i grädden på låg värme, det får absolut INTE börja koka. Låt stå kallt minst 6 timmar, helst över natten. Vispa upp som vanlig grädde och spritsa eller bred på muffinsen.
 

4/10 Kanelbullens dag

04 Oktober 2012 - 22:39
Det är väl knappast någon som har missat att det
är kanelbullens dag idag, det har i alla fall inte jag gjort. Här har det bakats kanelbullar så nu doftar det gott i hela lägenheten.
Jag är inte jätteförtjust i kanelbullar, visst jag tycker att det är jättegott men ibland kan jag tycka att man äter det lite för ofta. Oftast är det ju kanelbullar som man bakar eller som man blir bjuden på hos andra. Det är ju en väldigt bra sak att ha liggandes i frysen men jag ville inte ha så många så när jag ändå va igång och baka bullar så passade jag på att baka pistagebullar av halva degen. Jag tycker att pistagebullar är så otroligt gott sen blir dom väldigt fina med den gröna fyllningen. :) 
......................................................................................................................................................................................
 
 
 

Citron och lakritscupcakes

03 Oktober 2012 - 16:22
Testade att göra en ny kombination på cupcakes igår. Va sugen på att testa citron och lakrits men eftersom jag inte tycker om lakrits för fem öre så fick resten av familjen agera provsmakare och dessa blev väldigt godkända. Blev rätt många över så mamma tog med sig dom till jobbet idag och där tyckte dom också om dom. :)
Jag gjorde en citronmuffins som blev hur god som helst och en lakritsfrosting som jag toppade den med. Frostingen gjorde jag på chokladen salmiakki och den blev visst väldigt god den med. :)
 
........................................................................................................................................................................................
 

Facebook

01 Oktober 2012 - 21:03
Ni har väl inte missat att Lollos Bakning har fått en sida på Facebook? Om ni har det så hittar ni den HÄR
 

RSS 2.0