Budapest recept

14 September 2011 - 09:42
Här kommer receptet på budapesten jag gjorde igår. Ett väldigt enkelt och otroligt gott recept på denna bakelse.
...........................................................................................................................................................................
Budapestlängd

5 äggvitor
3dl socker
150g hasselnötter
1dl mjöl
½msk kakao

Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget så att det blir en fast och blank maräng. Mal hasselnötterna och blanda med mjölet och kakaon. Vänd försiktigt ned i marängen.
Bred ut smeten jämt på en bakpappersklädd plåt, ca 45 x 30 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 min.
Låt svalna och vänd upp och ner, bred på vispad grädde och strö över mandariner och rulla ihop försiktigt.

Världens godaste bakelse

13 September 2011 - 15:53
Världens godaste bakelse? Jag pratar såklart om Budapestbakelsen. Jag tror inte att det finns någon, eller jag VET att det inte finns någon annan bakelse som är godare. Inte enligt mig iaf. Är jag någongång ute och fikar så är det allt som oftast en budapestbakelse jag mumsar på. :)
Har länge varit sugen på att baka den men har inte haft tid det senaste och hade för mig att jag hade lite äggvitor i kylen som behövde användas så tänkte jag skulle gjort det igår men när jag tog fram burken med äggvitor i så var det äggulor istället. Ibland är inte minnet med riktigt men eftersom min pappa fyller år idag så gjorde jag den idag istället.
...........................................................................................................................................................................


Steg för steg: Chokladmacarons

10 September 2011 - 08:52
När jag gör mina macarons så använder jag mig utav Lindas, Call me cupcake, recept för jag tycker helt enkelt att dom är bra och dom fungerar för mig.
Här kommer en steg för stegbeskrivning i bilder som jag passade på att ta när jag gjorde macarons innan sommaren. :)
...........................................................................................................................................................................
Recept  -ca 35st

100g mald mandel
100-110g äggvita, rumstempererad
4msk socker
185g florsocker
15g kakao

Vispa äggvitan i en annan skål, tillsätt sockret lite i taget när äggvitan börjar skumma. Vispa till en tjock, glansig maräng.
Häll försiktigt ned mandelblandningen i marängen och vänd försiktigt med en slickepott tills smeten får en bra konsistens. När du klickar ut smeten på bakplåtspapper ska den flyta ut lite och få en slät yta, är den toppig är det bara att röra lite till. (Jag personligen tycker det är smidigare att spritsa ut smeten för att få dom runda.)
När du har spritsat ut smeten låt den vila minst 1 timme så att det bildas ett "skinn"
Sätt ugnen på 150 grader och grädda kakorna i mitten i ca 14 min.
Låt svalna och lossa försiktigt från bakplåtspappret. Lägg fyllning på hälften och tryck ihop.







Vit chokladmjölk

09 September 2011 - 19:42
Har länge velat testa att göra varm chokladmjölk på vit choklad men det har aldrig blivit av, förrens idag. Tänkte att jag skulle ha en kopp nu ikväll så jag tog lite choklad och mjölk på måfå och värmde och smakade av med lite kanel och det var faktiskt helt okej. :)
Dock tror jag att jag fick lite väl mycket choklad i för det blev väldigt sött. Nästa gång ska jag nog bara koka upp mjölk och röra ner choklad i så det bara finns en liten smak av chokladen. Tror nog att det blir bättre så. :)
...........................................................................................................................................................................


3års tårta

09 September 2011 - 09:26
Fick äran att göra en tårta till en 3-åring i början av Juni. Eftersom han är väldigt intresserad av allt med hjul på och som går fort så fick det gärna vara något med bilar på. Fick beställningen bara någon dag innan så fick bli en väldigt enkel tårta. Kommer dock inte ihåg vad det var för fyllning i bara..
...........................................................................................................................................................................


Studenttårtor

08 September 2011 - 16:18
Hade två beställningar på studenttårtor i Juni. Den ena beställaren ville ha hallon/dumle och den andra choklad/jordgubb och bägge ville ha dom som studentmössor. Är rätt smidigt när man ska göra åt två olika beställare men dom ska se någorlunda lika ut i utseendet. :)
Den ena fick jag fria händer med vad gäller dekoration och den andra ville ha med Student 10 juni 2011 på tårtan och även såklart namn och klass.
..........................................................................................................................................................................






Grattis Amanda & Linus till Studenten! :)

Bröllopstårtor

08 September 2011 - 08:15
Fick en förfrågan under sommaren om jag inte ville göra en bröllopstårta och vem tackar nej till det? Hade aldrig gjort någon innan så tyckte det skulle bli jättekul. Var dock inte lika kul när det blev en bastu i min lägenhet när jag skulle lägga ihop, täcka och dekorera tårtorna. Var inte alls smidigt men tillslut lyckades jag få ihop dom iaf. :)
Fick denna beställningen lite i sista minuten så det hanns inte med någon provsmakning så de ville ha den fyllningen som är populärast och den jag gör mest är hallon/dumle, så den fick det bli.
Tårtorna skulle vara vita med rosor och sen skulle namnen finnas på två tårtor och ett hjärta på en tredje i cerise, var inte alls lätt att få fram en cerise färg att skriva med. Satt väldigt länge och exprementerade och fick tillslut fram en färg som gick lite åt det rosa hållet iaf.
Blev tillslut nöjd med tårtorna trots lite krångel pga värmen. Tog inte kort på alla tårtorna för ville inte ha ute dom för mycket så tog bara på de 3 "huvudtårtorna" :)
...........................................................................................................................................................................






Grattis Camilla & Jonas

Back on track, igen :)

07 September 2011 - 19:37
Ja då var jag tillbaka här igen. Har varit ett väldigt långt uppehåll och det beror på lite olika saker, dels så flyttade jag i Juni och åkte strax därefter på semester i 1 ½ vecka och när jag kom hem så ville jag komma iordning i lägenheten. Tar ju lite tid när det är första gången man flyttar, är fortfarande inte helt klar här.
Sen så har jag inte tyckt om min design på bloggen så därför har jag helt enkelt inte haft varken lust eller inspiration till att blogga men nu har jag fixat till den så jag är nöjd, åtminstonde ett tag framöver. ;) Sen har jag även en annan hobby som tar massa tid från bloggande och även bakningen, motorsport. Håller på med folkrace och nu det senaste har det gått sönder väldigt mycket för mig så har blivit att man har tillbringat kvällarna i garaget och helgerna på tävlingar och sen har jag helt enkelt inte orkat blogga något och det kommer vara en del tävlande framåt ett taag nu men jag hoppas att det inte ska gå sönder så mycket nu så jag har lite mer tid till att baka och blogga. :)
Just nu håller jag på att uppdatera bloggen med det som jag ännu inte har bloggat om så kommer dyka upp lite inlägg nu framåt. Tidsinlägg är en bra sak. :)


Signe 1år

07 September 2011 - 18:42
Fick ett mejl i början av sommarn, tror jag, av Signes mamma som jag gjorde doptårtor till förra året och hon ville gärna att jag skulle göra hennes 1års tårta med. Tycker det är väldigt kul när samma personer hör av sig igen. :)
Denna gången skulle det vara något nytt så det blev en chokladbotten, passionsfruktmousse och jordgubbsmousse med skivade jordgubbar.
Utseendet på tårtan var att den skulle vara vit med röda prickar eller tvärtom, namnet och lite paket. Hade inte så mycket röd pasta hemma så fick bli en vit tårta med röda prickar.
Fick även en beställning på några chokladmacarons med kolafyllning som jag gärna gjorde. Tycker det är kul att göra macarons. :)
...........................................................................................................................................................................




RSS 2.0