Studenttårta

15 Juni 2012 - 13:44
Då var den sista studenttårtan för i år gjord. Tycker det känns rätt skönt. Märks när man jobbar heltid och har tårtor och en massa annat att hinna med på dagarna, tycker inte tiden riktigt räcker till då. :) Men nu blir det nog lungt ett tag framöver.
Denna tårtan skulle vara glutenfri så det är en köpt glutenfri botten i denna tårtan med en prinsessfyllning. Dekorationerna gjorde jag rätt enkla. Tårtan är täckt i sockerpasta och även dekorationerna är gjorda i sp.
.........................................................................................................................................................................................




Grattis Amanda till studenten!

Recept på belgiska våfflor

12 Juni 2012 - 11:06
Här är det receptet jag använde mig av när jag gjorde mina belgiska våfflor. Receptet kommer från Leilas bok One more slice :) Det står i receptet att man får ca 4 våfflor av en sats men jag fick ut minst det dubbla.



Belgiska våfflor ca 8 st

2 ägg
125g smör
2,5dl mjölk 3%
2dl vatten
12g färsk jäst
0,5tsk salt
0,75dl socker
2tsk vaniljsocker
6,75dl vetemjöl

Separera gulorna från vitorna.
Smält smöret och häll i mjölken och vattnet och värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp med den ljumna vätskan. Rör i äggulor, salt, socker, vaniljsocker och vetemjöl. Rör till en slät smet.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner i smeten och låt den sen vila i 20 min innan du gräddar våfflorna.

Belgiska våfflor

11 Juni 2012 - 07:56
Beställde hem ett våffeljärn för beligiska våfflor som jag fick hem för ca 2-3 veckor sen och har inte hunnit och testa det förrens igår. Velade rätt bra när jag satt och skulle beställa hem det då det hade fått både bra och dålig kritik, många som tyckte att järnet va helt kasst så va rädd att det inte skulle fungera men jag tycker att det var jättebra. Jag har inte ätit belgiska våfflor sådär jättemånga gånger men dessa smakade precis som dom jag har ätit så jag är mer än nöjd med mitt belgiska våffeljärn. :)
Det enda jag egentligen skulle kunna klaga på är att de blir lite för tunna, hade gärna velat att de hade varit nån cm tjockare så hade dom varit helt perfekta.
Våffeljärnet finns att beställa här :)
.........................................................................................................................................................................................


Blixten McQueen

09 Juni 2012 - 09:55
Denna veckan har Blixten McQueen stått på schemat att göra. Har aldrig gjort honom innan så det var en utmaning men det gick smidigare än jag först trodde :) Namnet valde jag att sätta i bilars logga istället för bilar och sen lite koner och stenar runtom tårtan som kantdekoration. Blev väldigt nöjd med denna tårtan så jag hoppas att Wilmer blir det också. :)
Tårtan innehåller Ahlgrens bilar och Jordgubbsmousse. Täckt med sockerpasta och även dekorationerna i sp.
.........................................................................................................................................................................................





Grattis Wilmer

Studenttider

04 Juni 2012 - 13:28
Då var det dags för studenterna igen. Känns konstigt att det redan är två år sen man själv va student. Tiden går så sjukt fort så det finns inte. Dessa studenttårtor är till en kille som tar studenten idag och eftersom han är väldigt motorsportsintresserad skulle det gå i det temat. Vet att jag har försökt mig på att göra bilar innan men jag får bara inte till dom så som jag vill. Tycker det är så svårt med det, hoppas iaf att det syns att det ska vara en bil ;) Haha.
Dessa tårtor är fyllda med hallonmousse och dumle. En väldigt god kombo. Dom är täckta i sockerpasta och även dekorationerna är gjorda i sp.
..........................................................................................................................................................................................





Grattis Markus till Studenten!

RSS 2.0