Mammas tårta

23 November 2012 - 16:58
Min mamma fyllde år i onsdags så då gjorde jag ju självklart en tårta till henne. Vet att hon tycker att Miranda nallarna är söta och det gör ju jag med för den delen och det gör väl alla?! Har aldrig gjort någon sådan nalle innan så tyckte det kunde vara kul att testa på det och för att vara första gången så blev jag faktiskt rätt nöjd med den. Det brukar ju stå "Me To You" på nallens ena fot men ändrade me till us istället då vi är 3 syskon :)
 
Eftersom vi skulle fika på onsdag kväll så hann jag inte att göra en vanlig tårta utan det fick istället bli en glasstårta med browniebotten och glassen på bestod av citron och hallon och den blev helt okej. Tyckte inte riktigt om hallonglassen då den blev rätt isig och lite för hård men citronglassen blev väldigt lyckad så nästa experiment får nog bli en kladdkaka med citronglass på. ;)
Tårtan dekorerade jag med färska rosblad, hur fint som helst!
........................................................................................................................................................................................
 
 
 

Gräddtårta

19 November 2012 - 18:13
Har ännu inte fått upp tårtan jag gjorde till fars dag här på bloggen så tänkte visa den nu, bättre sent än aldrig ;)
Våran familj har egentligen aldrig firat varken fars eller mors dag något speciellt utan det blir bara lite fika så då måste man ju ha en tårta att smaska på :)
Jag gjorde en enkel gräddtårta på chokladbotten med fyllning på mörk choklad och hallon. En väldigt god och uppskattad kombo. Choklad och hallon kan ju aldrig gå fel liksom :)
Dekorerade tårtan med lite björnbär som jag hittade i frysen också för att få lite mer syra mot all choklad som fanns i tårtan.
.......................................................................................................................................................................................
 

Volvotårta

04 November 2012 - 18:33
Fick en beställning på en tårta för ca 1 vecka sen. Den skulle vara blå med ett Volvo emblem på och så skulle det vara ahlgrens bilar som fyllning och den andra fyllningen fick jag fria händer på. Då det inte skulle vara något stort kalas så behövdes det bara den lilla tårtan på hela 15cm. Kul att få göra så liten tårta, inte så ofta det inträffar men det är inte så smidigt att dekorera en sån liten, finns ju inte så mycket utrymme direkt ;)
Tårtan består av en ljus botten, ahlgrens bilar, jordgubb och är täckt med sp/marsipan. Dekorationerna har jag gjort i sp.
........................................................................................................................................................................................
 
 
 

Godaste kladdkakan

03 November 2012 - 16:32
Jag har väldigt länge varit på jakt efter ett recept på en kladdkaka som är bra. Jag tycker att kladdkakan ska vara väldigt kladdig och självklart måste den ju smaka fantastiskt gott också och nu äntligen tror jag att jag har hittat det absolut bästa receptet som finns. :) Testade detta igår och den är bara såååå god. Denna blir bäst om man gör den dagen innan den ska ätas så den får stå länge i kylen och gotta till sig så det är ingen kladdkaka man ska göra om man är sugen på det just då. ;)
 
 
 
Recept
 
185g smält smör
450g socker
4 ägg
150g mjöl
10g vaniljsocker
100g kakao
1 dubbel espresso
 
Värm ugnen till 190 grader.
Blanda smör, socker, ägg och mjöl och vispa med elvisp på låg växel i 5 min.
Tillsätt vaniljsocker, kakao och espresso och vispa på låg växel tills det har blandats väl.
Smörj eller klä en form med avtagbar kant med smörpapper. Häll upp smeten och grädda i 20-25 min.
Kakan ska vara lös när den tas ut ur ugnen. Låt svalna och ställ i kyl tills den ska ätas.
Servera gärna med grädde som är blandad med turkisk yoghurt.
 

RSS 2.0