Macarons med kolafyllning

27 Maj 2011 - 15:45
Har länge varit sugen på att baka macarons men har inte riktigt vetat vad för sort jag vill prova och sen har jag inte direkt haft tid till det heller. Tar ju ett tag att få dessa godingar klara, men det är verkligen värt det. :) Hos Linda på Call me cupcake finns det många smaskiga recept på olika sorters macarons och det är där som jag har hittat receptet på dessa och dom var hur goda som helst. Kolan blev så god att man kan äta den som den är utan något, fast det brukar man ju kunna med kola. ;)
...........................................................................................................................................................................


Scania

25 Maj 2011 - 22:32
Den andra beställningen som jag hade samma dag som till Konfirmationen var till ett kalas där han som fyllde år är en Scaniafantast så då fick det gärna vara ett Scaniamärke på. Tyckte det kunde vara en rolig utmaning att göra en sådan tårta. Det var en hel del pill att få till märket men det var kul och jag blev nöjd med det. Det är inte så lätt att skära ut för hand när sp:n följer med men skam den som ger sig. Tur man är envis ibland. :)

Även denna tårtan bestod utav dumlefluff och hallonmousse. Täckt med sockerpasta och även dekorationerna i sp.
...........................................................................................................................................................................


Konfirmation

25 Maj 2011 - 19:27
Oj, alldeles för längesen jag bloggade nu. Den senaste tiden har det varit fullt upp med annat och jag kan ärligt erkänna att jag inte har varit särskilt inspererad till att baka heller men det ska bli ändring på det, hoppas jag iaf. :)
Dock så dröjer det nog någon vecka till då jag flyttar nu i början av Juni så lär väl ha fullt upp med det sen åker jag iväg ett tag med. Men innan dess så har jag lite studenttårtor att göra så lite bakat blir det.
Har haft två beställningar denna månaden så tänkte jag skulle blogga om dessa nu, min strömadapter la av i mitten av april så har inte haft någon data sen dess men nu har jag fixat en ny. :)

Fick en förfrågan för ett tag sen att göra tårtor till en Konfirmation och det tackade jag ju inte nej till. Tårtorna skulle innehålla dumlefluff och hallon eller jordgubbsmousse och så skulle dom vara vita. Så det fick dom bli.
Dessa blev rätt enkla utseendemässigt då jag även skulle göra smörgåstårta och hade en beställning till till samma dag.
(Bilderna är rätt kassa då de är tagna med mobilkamera)
..........................................................................................................................................................................




RSS 2.0