Recept på banan och kolacupcaken

20 Augusti 2012 - 18:58
Här kommer receptet på de extremt goda banan och kolacupcaken :)
 
 
Bananmuffins ca 12st
 
120g mjöl
140g socker
1msk bakpulver
1tsk malen kanel
1tsk malen ingefära
en nypa salt
80g smör, rumstempererat
1 1/4dl mjölk
2 ägg
120g mosad banan
 
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, salt och smör i en bunke och vispa samman ingredienserna med elvisp till en grynig konsistens. Häll långsamt ned mjölken och vispa tills allt har blandats samman. Tillsätt äggen och vispa ordentligt.
Rör i bananmoset för hand så det fördelas jämt
.Skeda upp smeten i pappersformar och grädda i ugnen i ca 15-20 min.
 
Kolafrosting
 
8 1/2dl florsocker
150g smör, rumstempererat
1/2dl mjölk
100g dulce de leche eller annan god kolasås
 
vispa ihop smör och florsocker tills alla stora smörklumpar är utrörda. Vispa ned mjölken lite i taget och vispa sedan blandningen lätt och luftig. Tillsätt kolasåsen och vispa ordentligt. Bred på dina muffins.

Banan och kolacupcakes

18 Augusti 2012 - 18:20
Efter fyra veckors semester är det dags att börja jobba igen på måndag så jag var sugen på att slänga ihop något gott att tugga på nu dom sista dagarna. Har gått i nästan en vecka och funderat på vad jag ska göra och kom till sist fram till att jag ville göra en cupcake med kolafrosting. Muffinsen fick bli en bananmuffins och denna cupcaken blev verkligen To die for. Krävs nog att man inte är så kalorirädd när man äter en sånhär för det kan nog slinka ner både 2 el 3 stycken av dessa ;)
.......................................................................................................................................................................
 

RSS 2.0