Blixten McQueen

30 September 2012 - 16:18
Två stycken blixten McQueen tårtor till en liten kille som fyllde två i veckan var beställt till idag. Tycker det är kul när det är personer som har varit hos andra som har beställt tårta av mig och som också vill ha för dom tyckte att dom var både fina och goda. Detta var ett sådant tillfälle. :)
Tårtorna fick vara som den jag gjorde i somras med samma innehåll och liknande utseende. Ändrade lite på utseendet så det inte blev någon direkt kopia så satte dit lite trafikljus runtom och lite blommor som det inte fanns på den andra.
Hoppas att Harry blir nöjd med sina tårtor. :)
 
Tårtorna innehåller sockerkaksbotten, jordgubbsmousse och ahlgrensbilar fluff. Täckt och dekorerad med sp
.......................................................................................................................................................................................
 

Beställning & Priser

29 September 2012 - 13:12
Det finns många tillfällen att fira med vackra och goda tårtor, cupcakes eller söta macarons.
Födelsedagar, dop, välsignelser, student, konfirmation, bröllop, mor -och fars dag m.m.
 
 Vill ni göra en beställning är jag tacksam om jag får den minst 14 dagar innan och vid väldigt stora beställningar minst 3 veckor innan. Vid avbeställning ska detta ske minst 48h innan.
Beställningen gör ni till min mejl: [email protected]
I mejlet behöver jag veta vilken storlek på tårtan/-orna alt cupcakesen ni vill ha, botten och fyllning, hur den ska se ut och när ni vill ha den. 
 
När ni har gjort er beställning och den är klar så finns den att hämta i Skillingaryd. 
 
Jag gör tårtor, cupcakes och macarons efter era önskemål, det är bara fantasin som sätter gränser.
Allt jag gör gör jag helt själv från grunden, det som jag inte gör är sockerpastan som jag täcker tårtorna med då jag tycker den köpta är bättre att arbeta med. Sockerpastan som jag använder är kritvit men går att färga in i de flesta färger som finns. Jag kan dock inte garantera att det blir exakt färgnyans.
Tycker man det är för sött att ha ett lock av sp så går det att blanda 50/50 med marsipan.
 
Smaker
Tårtor

Botten
Vanilj
Choklad
Citron
Eget förslag
 
Fyllning
Vanilj
Hallon
Jordgubb
Björnbär
Passion
Godis (går med allt utom choklad med kex i t.ex. kexchoklad, twix)
Eget förslag
 
Cupcakes

Muffins
Vanilj
Choklad
Citron
Morot
Hallon
Kokos
Banan
Ananas
Eget förslag
 
Frosting
Cream Cheese
Citron
Lime
Nutella
Kola
Choklad (vit, ljus, mörk, mint, apelsin)
Eget förslag
 

 
Storlekar på tårtor som finns att beställa är: 
 
6 bitar 
12 bitar 
18 bitar 
27 bitar 

Cupcakes finns i normal och mini. Minst 12 st/sort och smak vid beställning. 

 
 
 



Recept på hasselnöts cupcakesen

04 September 2012 - 15:59
Här kommer receptet på hasselnöts cupcakesen jag gjorde i söndags. :)
 
 
Chokladmuffins 6st
 
50g mjöl
10g kakao
70g socker
3/4tsk bakpulver
en nypa salt
20 gram smör, rumstempererat
1/2 dl mjölk
1 ägg
60g nutella
 
Värm ugnen till 175 grader. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna med elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens. Tillsätt långsamt mjölken i smeten och vispa tills alla ingredienserna har blandats samman. Tillsätt ägget och vispa ordentligt.
Skeda upp smeten i formarna till två tredjedelar och grädda i ugnen i ca 20 min.
När muffinsen har kallnta kan man gröpa ur lite ur dom och fylla med lite nutella om man vill det.
 
Hasselnöts- och chokladglasyr
 
125g florsocker
40g smör, rumstempererat
1/4dl mjölk
40g nutella
 
Vispa ihop florsocker och smör till en grynig massa. Häll försiktigt i mjölken under vispning och vispa på medelhög hastighet tills glasyren är lätt och luftig, minst 5 min. Rör ner nutellan för hand så att den fördelas jämt i glasyren. Bred på glasyren på muffinsen när dom har kallnat.

Grymt goda hasselnöts cupcakes

02 September 2012 - 21:13
Planerade att baka dessa cupcakes redan i vårans men det blev aldrig av och när jag satt förra veckan och bläddrade i receptboken och hittade dessa så kände jag att det var dags att provbaka dom. Ångrar nästan att jag inte gjorde dessa i våras för dom var riktigt goda. Men vem tycker inte om choklad och nutella?! Den kombinationen kan bara inte bli fel. ;)
........................................................................................................................................................................
 



Spindelmannen

01 September 2012 - 16:06
Fick en beställning på en tårta i början av veckan av en jobbarkompis som ville ha en med spindelmannen på. Har aldrig gjort honom innan så det var en rolig utmaning men han var rätt tidskrävande att göra. Tog ett tag när jag skulle måla nätet på honom och det var inte det lättaste när man bara hade en svart penna med en tjock spets på heller så nästa inköp får nog bli pennor med smala spetsar på :)
I tårtan fick det bli samma innehåll som förra gången, nämligen dumle och hallon, en utav de godaste fyllningarna om ni frågar mig. Tårtan är täckt i sugarpaste och även dekorationerna. Nätet på tårtan spritsade jag med kristyr, tror jag måste öva mer på spritsningen för det va inte det enklaste ;)
.......................................................................................................................................................................
 


 

RSS 2.0