Fina band

24 Januari 2011 - 10:31
Beställde jättefina band att ha runt tårtor och cupcakes i början av förra veckan och i fredags så låg dom och väntade i brevlådan. Jag hittade dessa hos Kristinas Scrapbooking Tyckte att det var så fina färger och dom ljus blåa och rosa banden tror jag kan passa perfekt på doptårtor. :)
...........................................................................................................................................................................


 

 


Enkel och bra tårtbotten

22 Januari 2011 - 11:40
Jag har testat på hur många recept som helst på tårtbotten och har allt som oftast haft ett recept till varje "storlek" (på formen) så att säga och jag har själv tyckt att det har varit lite smått jobbigt ibland att behöva ha en massa olika recept till samma sak och jag har länge sett att det finns bloggare som använder sig av ett recept där man mäter upp ägg, mjöl och socker i glas men jag har varit skeptisk mot det och därför tog det tid innan jag vågde testa det, men när jag väl gjorde det i höstas så har jag bara använt mig utav det receptet. :)
Tycker det är så smidigt att bara ha ett recept till alla tårtbottnar.
Receptet på denna tårtbotten kommer härifrån. Jag har ändrat lite i receptet så jag tycker att det blir bra för mig.
.......................................................................................................................................................................
Tårtbotten

15cm - 3 ägg, 1 tsk bakpulver
20cm - 4 ägg, 1½ tsk bakpulver
25cm - 6 ägg, 2 tsk bakpulver
30cm - 8 ägg, 1 msk bakpulver

Ta fram tre lika stora glas. Knäck äggen i ett och mät sedan upp lika mycket socker i det andra (jag brukar ha någon cm mindre) och lika mycket mjöl i det tredje. (Man kan byta ut 1/4 av mjölet mot potatismjöl om man vill det) Tillsätt bakpulver och vaniljpulver (jag brukar ha lite i för en godare smak) i mjölglaset. Häll äggen och sockret i en bunke och vispa luftigt, ca 10 min, sikta i mjölet och vänd ner det försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader i 25 - 45 min beroende på hur stor tårtbotten man gör.

Ett tips är att sätta bakplåtspapper eller smörpapper runt kanterna då man gör enligt detta receptet annars finns risken att smeten rinner över kanterna och pappret gör att bottnen håller formen och blir hög och fin.

Ett annat tips är att inte känna med en sticka om den är klar för gör man det så riskerar man att bottnen sjunker ihop och får en jättegrop i mitten. Känn istället lite försiktigt med handen om den känns stabil eller så kan man kolla på kanterna, börjar den lossna runtom är den oftast klar.








Kladdmuffins

17 Januari 2011 - 11:27
Steg upp vid fem idag för att jobba mellan 05.45-08.15 och sedan var ledig till 13 för att då jobba till 16 igen så mellan halv nio och halv ett visste jag inte vad jag skulle hitta på så det fick bli att slänga ihop lite kladdmuffins. Det är ju så otroligt gott. :) Så nu har mormor och morfar varit här på elvakaffe.
................................................................................................................................................................




Enklaste tårtfyllningen

17 Januari 2011 - 10:13
Många som gör tårtor använder sig ofta av "fluff" som man gör genom att smälta godis med grädde. Det är både enkelt och det blir väldigt gott. Det bästa med denna är att man i princip kan använda sig utav vilket godis man vill. :) Man kan dock inte använda godis med kex i, ex kexchoklad men annars är det fritt fram med både choklad, hårda och sega godisar. =)
Detta receptet räcker till ett lager i en normalstor tårta.
...................................................................................................................................................................
Fluff

3dl grädde
180-200g choklad (150 räcker till mörk choklad)
50-100g övrigt godis (man får testa sig fram, vissa kan man ha mer av andra måste man ha mindre av)

Dela godiset i mindre bitar och lägg i en kastrull med grädden. Låt godiset smält på låg värme, grädden får absolut inte koka för då går det inte att vispa den sen. När godiset har smält, häll över blandningen i en skål och ställ kallt i  minst 6 timmar men gärna över natten. Sen är det bara att vispa upp som vanlig grädde.

Godaste vaniljkrämen

16 Januari 2011 - 19:28
Eftersom det inte går att flytta över innehållet från min andra blogg hit så tänkte jag att jag skulle skriva in lite recept så att dom finns på denna bloggen också. :) Kan hända att det blir en del receptinlägg ett tag framöver. :p

Tänkte att jag skulle börja med receptet på vaniljkräm, för vem tycker inte om en god vaniljkräm i tårtan?
Detta receptet räcker till ett lager i en normalstor tårta.
............................................................................................................................................................
Vaniljkräm

5dl mjölk
1 vaniljstång
120g äggula
125g socker
40g maizenamjöl
25g smör (gärna osaltat)

Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, lägg ner i mjölken. Koka upp mjölken och ta den sedan från värmen och låt stå i minst 15 min.
Vispa under tiden äggula, socker och maizena luftigt i en bunke. Häll mjölken i äggblandningen under vispning helt slät. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under nogrann omrörning tills krämen kokat upp ordentlligt. Tillsätt smöret och ta från värmen. Vispa krämen slät. Kyl så fort som möjligt.



Doptårta

14 Januari 2011 - 14:12

Fick ett mejl i december med en förfrågan om jag kunde göra en doptårta med speedway tema och det verkade som en kul utmaning. Jag tänkte första göra en speedwaycykel i 3D men jag fick inte den till att bli bra så jag slopade den idén och gjorde en i 2D istället. Tycker det blev bra det också. :)

På tal om något helt annat så har jag pillat lite för mycket på min kamera så nu vet jag inte vad jag har ändrat på och inte så får inte till speciellt bra bilder. :( Får helt enkelt sätta mig och pilla lite till.. ;)

 

 

Iaf, denna tårtan bestod av ljusa bottnar, rårörda hallon, vit chokladcreme och daimcreme. Har täckt den med hemgjord sugarpaste och även dekorationerna är i sugarpaste.

Denna tårtan bestod av ljusa bottnar, rårörda hallon, vit chokladcreme och daimcreme. Den är täckt med hemgjord sugarpaste och även dekorationerna är gjorda av sugarpaste.

 






Rorri racerbil

14 Januari 2011 - 13:58

Första tårtan för i år blev en Rorritårta som jag gjorde förra helgen till ett två års kalas. Trodde först att det skulle vara jättesvårt att få till en fin Rorri men det gick bättre än förväntan, det som var svårt tyckte jag var att få till kepsen riktigt bra. :p

 

 

Denna tårtan bestod utav ljusa bottnar, geishacreme och hallonmousse. Täckt med hemgjord sugarpaste och även dekorationerna är i sugarpaste.

Välkomna till min blogg

04 Januari 2011 - 15:14
Välkomna till min "nya" blogg. Jag har valt att byta till blogg.se för att jag helt enkelt vill kunna fixa till utseendet på min blogg så som jag vill ha det. Jag tycker att det finns mer möjligheter till det här än vad det gör på blogger. Jag kommer fortfarande att ha kvar min andra blogg dels för att man ska kunna hitta hit och dels för att jag inte orkar sitta och föra över varje inlägg då det inte går att flytta över alla inlägg hit samtidigt, vilket jag tycker är tråkigt.. :( Men men.

Ang namnet på bloggen så är det inte samma som på den andra och det beror helt enkelt på att jag vill "ändra" lite på mitt innehåll om man kan säga så. :p Jag tänkte att jag skulle bli bättre på att lägga ut recept och även steg för steg beskrivningar, både för att jag själv ska kunna hitta mina recept lätt (mina recept är nämligen överallt och ingenstans. :p) och även för att andra ska kunna använda sig av dom (vet själv när man hittar något som ser gott ut och man inte kan hitta något recept på just det att man kan bli lite smått irriterad. ;) ) därav namnet Baka med Louise.
Själva namnet har jag faktiskt inte kommit på själv utan det var en klasskompis som gjorde det i gymnasiet. Han tyckte antagligen det var kul att jag var så intresserad av bakning när jag gick restauranglinjen och det gick knappt en dag utan att han nämde "Baka med Louise" :) och jag tyckte det var ett rätt kul namn så why not? :)

Hoppas att ni som läser min blogg kommer att fortsätta göra det här istället. =)



RSS 2.0