80års tårtor

25 Februari 2013 - 13:46
Fick en beställning av en arbetskamrat för ett tag sen då hon ville ha två tårtor till en som fyller 80 år. Det skulle vara en gräddtårta och sen en med en katt och en bil på. Inte det lättaste att kombinera och kunde inte komma på något sätt att få ihop dom två så det fick helt enkelt bli en katt och en bil bara ;)
Tårtorna skulle bestå av chokladbotten, hallonmousse och mörk choklad fluff. En kombo som har blivit väldigt populär nu men sen så är den god också, blir inte sådär söt som vissa tårtor kan bli annars :)
Eftersom den ena tårtan skulle va en vanlig gräddtårta så dekorerade jag den bara med några enkla fantasiblommor :)
.......................................................................................................................................................................................
 

Zebratårta

24 Februari 2013 - 20:29
Har helt glömt bort att visa er tårtan jag gjorde förra helgen. Den va till en tjej som fyllde 18 och jag fick i princip helt fria händer, det enda som jag inte fick det på va innehållet.
Har länge velat testa att göra en zebratårta och tyckte att det kunde passa att göra det nu och eftersom rött är snyggt ihop med svart och vitt så gjorde jag stora siffror i rött och satte även ett rött sidenband runt tårtan. Fick även hem utstickare till att göra pioner för några veckor sen som jag passade på att testa :)
Detta är nog en av de tårtor som jag är som mest nöjd med, tycker den blev riktigt snygg :)
Tårtan består av chokladbotten, hallonmousse och mörk choklad fluff.
 
Ni har väl inte missat att Lollos Bakning finns på fb, häng gärna med där också :)
.......................................................................................................................................................................................
 

Rocky Road Brownie

04 Februari 2013 - 21:44
Bakade en plåt med Rocky Road Brownies förra veckan, ett måste för den som gillar choklad och nötter. Jag älskar choklad och i perioder så känns det som jag knappt äter nått annat än det. Kanske inte så bra men gott är det ;)
Använde mig av Leilas recept när jag gjorde dessa för tycker inte man behöver ändra på nått som redan är väldigt bra :)
.......................................................................................................................................................................................
 
Ca 9st
 
175g mjukt smör
3dl socker
1,5dl kakao
½dl ljus sirap
1/4tsk salt
3 ägg
1,5dl mjöl
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt (25x25cm) med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35minuter. Prova med en sticka. Stickan ska vara lite kladdigt. Låt svalna.
 
Fudgeglasyr
 
1,5dl grädde
½dl mjölk
½dl ljus sirap
200g mörk choklad 70%
 
Dumle
Pistagenötter
Salta jordnötter
Mini marshmallows
 
Koka upp grädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna några grader.
Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så chokladen smälter.
Bred glasyren över kakan och strö över dumle, pistagenötter, jordnötter och marshmallows efter tycke och smak, Kyl kakan tills glasyren har stelnat och skär den sedan i bitar.
 

Pippitårta

02 Februari 2013 - 17:48
Då va ännu en tårta gjord. Denna gången va det en Pippitårta beställd till Tila som fyller 3, fick göra hennes 2års tårta förra året som även då skulle va med Pippi. Roligt när man får göra flera tårtor till samma person :)
Denna tårtan skulle bestå av en chokladbotten, dumle och hallon dock så försvann det från mitt huvud att det skulle vara en chokladbotten, även fast jag hade skrivit ner det, så det blev en vanlig botten istället. Inte så kul att komma på det när man har fyllt tårtan ;) Hehe.
Blev nöjd med denna tårtan och hoppas att Tila blev det också :)
........................................................................................................................................................................................
 

RSS 2.0