Vaniljhjärtan

20 Februari 2012 - 21:23
Gjorde ett par vaniljhjärtan förra veckan som jag visst inte har bloggat om än. Jag har bara testat att göra vaniljhjärtan en gång innan och det var väldigt längesen men jag har för mig att dom blev sådär. Hade problem att få ur dom hela ur formarna och var rädd att jag skulle ha det denna gången med men jag lyckades att få ut alla hela och fina. :) Smörjde formarna med lite neutral olja och när kakorna hade svalnat var det bara att knacka ut dom lite försiktigt, jättesmidigt. Och goda blev dom med. :)
Receptet på dessa hittar ni här.
..........................................................................................................................................................................



Pippitårtor

13 Februari 2012 - 18:10
Fick en förfrågan för 2 veckor sen om jag inte kunde tänka mig att göra två tårtor till en tjej som fyllde 2 förra helgen och det kunde jag göra. Hade aldrig gjort något med Pippi innan så tyckte det kunde bli en rolig utmaning att göra. Var lite pilligt att få till Pippi som jag ville men blev nöjd med resultatet tillslut. :)
Eftersom det blev två tårtor så fick det gärna va olika till utseende och eftersom det är vinter nu tyckte jag det kunde passa bra att göra en tårta där pippi sitter ute i snön med lilla gubben och bygger en snölykta och medans dom är ute och gör det så har herr nilsson förberett för kalas när pippi kommer in. :)
Innehållet i dessa tårtor är dumlefluff och hallonmousse, tårtan är täckt med sugarpaste och även dekorationerna är gjorda i sp.
..........................................................................................................................................................................



Invigning

01 Februari 2012 - 17:51
Fick en förfrågan i förra veckan om inte jag kunde tänka mig att göra tårtor till en invigning av ett återviningscentrum som nyss öppnat här och det kunde jag. Kände att det kunde vara en utmaning och en rolig sak att göra. :) Tårtorna skulle vara enkla med namnet på och gärna ord som skräp, teknik mm i just "skräp" var inte direkt det enklaste att få till det men hoppas att jag lyckades någorlunda bra iaf. :)
Tårtorna består av en ljus botten, vaniljkräm, jordgybbssylt och chokladfluff och är täckta med grädde. Dekorationerna har jag gjort i sockerpasta.
.........................................................................................................................................................................



RSS 2.0