Recept på Schweizernötstårtan

06 April 2011 - 10:34
Receptet på denna har jag hittat i tidningen Hembakat, nr 2. :)


..........................................................................................................................................................................
Schweisernötstårta

Botten:
100g sötmandel
100g smör
2 ägg
3dl socker
1 2/3dl mjöl

Topping:
200g schweizernötschokld
7msk grädde
1msk smör

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln fint i en kvarn. Smält smöret i en kastrull.
Vispa socker och ägg vitt och poröst, blanda ner mandeln, mjölet och till sist det smälta smöret.
Smörj en form med löstagbar kant (22cm) och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min, kakan ska bli lätt gyllenbrun. Låt svalna.
Gör toppingen genom att smälta chokladen över ett vattenbad eller i micron. Blanda ner grädden och smöret. Se till att allt blandas väl. Häll chokladsmeten över kakan och ställ i kylskåp för att stelna till.

Underbara gräddtårta

05 April 2011 - 18:13
Fick en förfrågan i förra veckan om jag inte kunde tänka mig att göra en tårta till ett kalas då en i släkten fyllde jämt i helgen. Kände att jag inte hade så mycket tid på mig men en vanlig gräddtårta brukar ju gå snabbt så det fick helt enkelt bli en sådan. Var ett tag sen jag gjorde en tårta nu och ännu längre sen jag gjorde en gräddtårta. Sen längtar man ju efter sommaren när man gör en gräddtårta med, hade varit skönt med lite sol och värme. :)
Denna gräddtårtan bestod iaf av chokladbotten, hallonmousse och jordgubbsmousse sen har jag hyvlat vanligt mjölkchoklad ovanpå.
...........................................................................................................................................................................



Schweizernötstårta

05 April 2011 - 10:42
Hittade ett recept på en schweizernötstårta i en tidning för ett tag sen som jag tyckte lät hur god som helst då jag verkligen älskar Marabous Schweizernötchoklad. Denna tårtan bestod av en marängnötbotten med en nötchoklad ovanpå och jag måste säga att den var så otroligt god. :) Den var rätt söt så man äter ju inte hur mycket som helst men en liten bit tycker jag är ett måste av denna godingen.
Jag hade vaniljglass när jag åt den men en god, lite syrlig sorbe till tror jag skulle passa perfekt till denna.
...........................................................................................................................................................................


RSS 2.0