Grattis Mamma!

21 November 2011 - 21:00
Idag fyller min kära mamma år så tänkte jag skulle överraska henne med en tårta. Har länge funderat på att slänga ihop en schwarzwaldtårta men det har aldrig blivit av så slängde ihop en idag. :)
Tyvärr blev den rätt ostabil så den klarade inte av bilresan på typ 2 min men hann iaf ta kort på den innan den blev mos. Den var iaf god och det är ju det som är huvudsaken, dock kommer det nog ta ett tag innan jag gör denna igen för hade väldiga problem med att lossa bottnarna. Får nog bli färdiga nästa gång. ;) Hehe.
...........................................................................................................................................................................



Grattis Mamma!

Tårta till pappa

14 November 2011 - 20:38

.......................................................................................................................................................................

Eftersom det var Fars Dag igår så slängde jag ihop en tårta till min far också. Hade själv aldrig testat den kombon (ahlgrens bilar/jordgubb) i tårta innan så passade på att göra det nu. Smidigt när det är samma fyllningar. Jag tyckte den blev bra iaf så den lär nog göras fler gånger. :)
Dekoreringen orkade jag inte lägga så mycket tid på så fick bli grädde och riven choklad sen hittade jag lite björnbär i frysen som jag la på med. :)

Fars Dag

14 November 2011 - 15:02


........................................................................................................................................................................

Fick en beställning till Fars Dag. Blev lite orolig när beställaren gärna ville ha ett par kängor på tårtan då jag bara har testat att göra skor en gång innan men tycker om när det blir en liten utmaning. :)
Det svåra var att hitta en mall, lyckades inte med det utan fick göra om en på en annan sorts sko men tycker att resultatet blev bra endå. :)

Denna tårtan bestod av ljus botten, ahlgrensbilarfluff och jordgubbsmousse. Den är täckt med sockerpasta och även dekorationerna är gjorda i sp.


RSS 2.0