Godaste vaniljsåsen
12 Oktober 2013 - 12:34
Jag brukar faktiskt köra på den lata varianten och köpa en sån färdig vaniljsås men igår så gjorde jag en egen o det blir ju så mycket godare än dom man köper färdiga. Och det är ju inte svårt att göra heller så varför man inte gör det oftare vet jag inte. Måste nog bli bättre på det ;)

Vaniljsås ca 7dl
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Lägg stången och fröna i en kastrull med mjölken och låt det koka upp. Ta från plattan och låt stå i 15-20 minuter.
Vispa äggulor och socker vitt och luftigt i en skål. Häll i den varma mjölken i äggblandningen och blanda. Plocka upp vaniljstången. Häll tillbaka allt i kastrullen och ställ tillbaka på plattan. Koka såsen under omrörning till ca 85 grader eller tills man kan göra rosprovet (doppa en träslev i såsen och ta upp och blås på baksidan, är såsen klar ser det ut som en ros)
Häll upp såsen i en ren bunke och ställ kallt.
Såsen håller i kylskåp 1 dygn.
Kommentarer