Goda rabarberkakan
16 Februari 2011 - 09:46
Har nu fått tillbaka tidningen som jag trodde att receptet till den rabarberkakan jag gjorde för ett tag sen fanns i men mindes visst fel. Receptet har jag hittat i boken Gränslöst Gott som är en kokbok med recept från Norden.
Vill ni prova på denna kakan så kommer receptet här. :)
.......................................................................................................................................................................
Rabarberkaka
175g smör
100g socker
2msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 äggulor
250g vetemjöl
2½ tsk bakpulver
5-6 msk mjölk
3 äggvitor
200g socker
100g valnötter, finhackade (jag använde hasselnötter)
600g rabarber (tyckte marängen blev blöt så nästa gång har jag nog rabarberna i smeten)
Smält smöret och rör ihop med socker, salt och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna och mjölken. Sikta i mjöl och bakpulver. Slå upp smeten i en smord och bröad springform.
Skala och skär rabarberna i mindre bitar, låt dom rinna av på en handduk. Vispa äggvitorna styva, blanda med socker, nötter och rabarber. Bred ut marängen på smeten och grädda kakan i 175 grader i ca 55min. Låt den svalna och servera med grädde eller creme fraiche. (Jag hade vaniljglass till och tyckte det blev väldigt gott till)
Vill ni prova på denna kakan så kommer receptet här. :)
.......................................................................................................................................................................
Rabarberkaka
175g smör
100g socker
2msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 äggulor
250g vetemjöl
2½ tsk bakpulver
5-6 msk mjölk
3 äggvitor
200g socker
100g valnötter, finhackade (jag använde hasselnötter)
600g rabarber (tyckte marängen blev blöt så nästa gång har jag nog rabarberna i smeten)
Smält smöret och rör ihop med socker, salt och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna och mjölken. Sikta i mjöl och bakpulver. Slå upp smeten i en smord och bröad springform.
Skala och skär rabarberna i mindre bitar, låt dom rinna av på en handduk. Vispa äggvitorna styva, blanda med socker, nötter och rabarber. Bred ut marängen på smeten och grädda kakan i 175 grader i ca 55min. Låt den svalna och servera med grädde eller creme fraiche. (Jag hade vaniljglass till och tyckte det blev väldigt gott till)
Kommentarer