Fina band
Enkel och bra tårtbotten
Tycker det är så smidigt att bara ha ett recept till alla tårtbottnar.
Receptet på denna tårtbotten kommer härifrån. Jag har ändrat lite i receptet så jag tycker att det blir bra för mig.
.......................................................................................................................................................................
Tårtbotten
15cm - 3 ägg, 1 tsk bakpulver
20cm - 4 ägg, 1½ tsk bakpulver
25cm - 6 ägg, 2 tsk bakpulver
30cm - 8 ägg, 1 msk bakpulver
Ta fram tre lika stora glas. Knäck äggen i ett och mät sedan upp lika mycket socker i det andra (jag brukar ha någon cm mindre) och lika mycket mjöl i det tredje. (Man kan byta ut 1/4 av mjölet mot potatismjöl om man vill det) Tillsätt bakpulver och vaniljpulver (jag brukar ha lite i för en godare smak) i mjölglaset. Häll äggen och sockret i en bunke och vispa luftigt, ca 10 min, sikta i mjölet och vänd ner det försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader i 25 - 45 min beroende på hur stor tårtbotten man gör.
Ett tips är att sätta bakplåtspapper eller smörpapper runt kanterna då man gör enligt detta receptet annars finns risken att smeten rinner över kanterna och pappret gör att bottnen håller formen och blir hög och fin.
Ett annat tips är att inte känna med en sticka om den är klar för gör man det så riskerar man att bottnen sjunker ihop och får en jättegrop i mitten. Känn istället lite försiktigt med handen om den känns stabil eller så kan man kolla på kanterna, börjar den lossna runtom är den oftast klar.
Kladdmuffins
................................................................................................................................................................
Enklaste tårtfyllningen
Detta receptet räcker till ett lager i en normalstor tårta.
...................................................................................................................................................................
Fluff
3dl grädde
180-200g choklad (150 räcker till mörk choklad)
50-100g övrigt godis (man får testa sig fram, vissa kan man ha mer av andra måste man ha mindre av)
Dela godiset i mindre bitar och lägg i en kastrull med grädden. Låt godiset smält på låg värme, grädden får absolut inte koka för då går det inte att vispa den sen. När godiset har smält, häll över blandningen i en skål och ställ kallt i minst 6 timmar men gärna över natten. Sen är det bara att vispa upp som vanlig grädde.
Godaste vaniljkrämen
Tänkte att jag skulle börja med receptet på vaniljkräm, för vem tycker inte om en god vaniljkräm i tårtan?
Detta receptet räcker till ett lager i en normalstor tårta.
............................................................................................................................................................
Vaniljkräm
5dl mjölk
1 vaniljstång
120g äggula
125g socker
40g maizenamjöl
25g smör (gärna osaltat)
Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, lägg ner i mjölken. Koka upp mjölken och ta den sedan från värmen och låt stå i minst 15 min.
Vispa under tiden äggula, socker och maizena luftigt i en bunke. Häll mjölken i äggblandningen under vispning helt slät. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under nogrann omrörning tills krämen kokat upp ordentlligt. Tillsätt smöret och ta från värmen. Vispa krämen slät. Kyl så fort som möjligt.
Doptårta
Fick ett mejl i december med en förfrågan om jag kunde göra en doptårta med speedway tema och det verkade som en kul utmaning. Jag tänkte första göra en speedwaycykel i 3D men jag fick inte den till att bli bra så jag slopade den idén och gjorde en i 2D istället. Tycker det blev bra det också. :)
På tal om något helt annat så har jag pillat lite för mycket på min kamera så nu vet jag inte vad jag har ändrat på och inte så får inte till speciellt bra bilder. :( Får helt enkelt sätta mig och pilla lite till.. ;)
Iaf, denna tårtan bestod av ljusa bottnar, rårörda hallon, vit chokladcreme och daimcreme. Har täckt den med hemgjord sugarpaste och även dekorationerna är i sugarpaste.
Denna tårtan bestod av ljusa bottnar, rårörda hallon, vit chokladcreme och daimcreme. Den är täckt med hemgjord sugarpaste och även dekorationerna är gjorda av sugarpaste.
Rorri racerbil
Första tårtan för i år blev en Rorritårta som jag gjorde förra helgen till ett två års kalas. Trodde först att det skulle vara jättesvårt att få till en fin Rorri men det gick bättre än förväntan, det som var svårt tyckte jag var att få till kepsen riktigt bra. :p
Välkomna till min blogg
Ang namnet på bloggen så är det inte samma som på den andra och det beror helt enkelt på att jag vill "ändra" lite på mitt innehåll om man kan säga så. :p Jag tänkte att jag skulle bli bättre på att lägga ut recept och även steg för steg beskrivningar, både för att jag själv ska kunna hitta mina recept lätt (mina recept är nämligen överallt och ingenstans. :p) och även för att andra ska kunna använda sig av dom (vet själv när man hittar något som ser gott ut och man inte kan hitta något recept på just det att man kan bli lite smått irriterad. ;) ) därav namnet Baka med Louise.
Själva namnet har jag faktiskt inte kommit på själv utan det var en klasskompis som gjorde det i gymnasiet. Han tyckte antagligen det var kul att jag var så intresserad av bakning när jag gick restauranglinjen och det gick knappt en dag utan att han nämde "Baka med Louise" :) och jag tyckte det var ett rätt kul namn så why not? :)
Hoppas att ni som läser min blogg kommer att fortsätta göra det här istället. =)