Godaste vaniljkrämen

16 Januari 2011 - 19:28
Eftersom det inte går att flytta över innehållet från min andra blogg hit så tänkte jag att jag skulle skriva in lite recept så att dom finns på denna bloggen också. :) Kan hända att det blir en del receptinlägg ett tag framöver. :p

Tänkte att jag skulle börja med receptet på vaniljkräm, för vem tycker inte om en god vaniljkräm i tårtan?
Detta receptet räcker till ett lager i en normalstor tårta.
............................................................................................................................................................
Vaniljkräm

5dl mjölk
1 vaniljstång
120g äggula
125g socker
40g maizenamjöl
25g smör (gärna osaltat)

Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, lägg ner i mjölken. Koka upp mjölken och ta den sedan från värmen och låt stå i minst 15 min.
Vispa under tiden äggula, socker och maizena luftigt i en bunke. Häll mjölken i äggblandningen under vispning helt slät. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under nogrann omrörning tills krämen kokat upp ordentlligt. Tillsätt smöret och ta från värmen. Vispa krämen slät. Kyl så fort som möjligt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0