Enklaste tårtfyllningen
17 Januari 2011 - 10:13
Många som gör tårtor använder sig ofta av "fluff" som man gör genom att smälta godis med grädde. Det är både enkelt och det blir väldigt gott. Det bästa med denna är att man i princip kan använda sig utav vilket godis man vill. :) Man kan dock inte använda godis med kex i, ex kexchoklad men annars är det fritt fram med både choklad, hårda och sega godisar. =)
Detta receptet räcker till ett lager i en normalstor tårta.
...................................................................................................................................................................
Fluff
3dl grädde
180-200g choklad (150 räcker till mörk choklad)
50-100g övrigt godis (man får testa sig fram, vissa kan man ha mer av andra måste man ha mindre av)
Dela godiset i mindre bitar och lägg i en kastrull med grädden. Låt godiset smält på låg värme, grädden får absolut inte koka för då går det inte att vispa den sen. När godiset har smält, häll över blandningen i en skål och ställ kallt i minst 6 timmar men gärna över natten. Sen är det bara att vispa upp som vanlig grädde.
Detta receptet räcker till ett lager i en normalstor tårta.
...................................................................................................................................................................
Fluff
3dl grädde
180-200g choklad (150 räcker till mörk choklad)
50-100g övrigt godis (man får testa sig fram, vissa kan man ha mer av andra måste man ha mindre av)
Dela godiset i mindre bitar och lägg i en kastrull med grädden. Låt godiset smält på låg värme, grädden får absolut inte koka för då går det inte att vispa den sen. När godiset har smält, häll över blandningen i en skål och ställ kallt i minst 6 timmar men gärna över natten. Sen är det bara att vispa upp som vanlig grädde.
Kommentarer