Älskade sockerbulle

22 September 2013 - 09:41



Jag bara älskar dessa bullar. Jag skulle i princip kunna trycka i mig hur många som helst för detta är enligt mig den absolut godaste bullen som finns. Går jag ut o fikar o äter en bulle så är det denna som jag tar. Kanelbullar är också goda men jag kan tycka att dom lätt bli torra o då är dom ingen hit. 
Sockerbulle, vaniljbulle, solskensbulle ja kärt barn har många namn sägs det ju :) Det allra bästa med dessa är att dom inte alls är svåra att göra, dom tar sin lilla tid men det är absolut inget avancerat. När jag gjorde dessa så testade jag att spritsa i vaniljkrämen istället för att ta ut rundlar av degen o lägga en klick på och vika in. Men jag tycker nästan det blev lite för lite kräm i bullarna på detta viset men samtidigt så är det ju mycket finare när krämen syns på ovansidan så kanske skulle kombinera sätten istället? :) 



Sockerbullar ca 25st

Fördeg

500g mjölk
50g jäst
600g mjöl

Bortgörning

1 ägg
250g strösocker
250g smör
20g kardemummakärnor, malda
15g salt
500g mjöl

Smör till pensling
Socker att doppa i

Blanda alla ingredienserna till fördegen och låt jäsa i 20-30 minuter. 
Blanda fördelen med ingredienserna till bortgörningen. Kör degen i degblandaren på lägsta hastigheten i 20 minuter. Låt degen jäsa i ca 1 1/2 timme i rumstemperatur.
Dela degen i 20-30 delar, som rullas till runda bullar. Låt jäsa på plåt under bakduk i 40-45 minuter. 
Sätt igen på 200 grader. 
Precis innan gräddning, fyll bullarna med vaniljkräm med hjälp av en sprits. 
Grädda bullarna i 10-15 minuter. När dom svalnat något, pensla dom med smält smör och doppa i strösocker. 

Detta receptet har jag hittat på recept.se




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0