Dags för semlor
12 Januari 2013 - 17:36
12:e Januari och ca en månad kvar till fettisdagen och semlorna men jag har tjuvstartat lite och redan hunnit med och baka två omgångar med dessa godingar. Jag är väldigt förtjust i semlor och när man bara äter dom vid denna tiden på året så tycker jag det är okej att äta några stycken ;) Det är ju lixom ett år till nästa gång det är dags igen.
Jag har knappt aldrig bakat semlor innan för jag har aldrig lycktas med bullen, tycker den blir torr och då blir det inte alls någon god semla men i år så har jag lyckats få mjuka och saftiga bullar och jag tror det beror på min lathet. Brukar alltid använda maskin när jag gör bulldegar och jag tror att den knådar degen lite för bra så det blir för mycket mjöl. Så nu blir det att kavla upp armarna och knåda för hand istället :)
Jag har knappt aldrig bakat semlor innan för jag har aldrig lycktas med bullen, tycker den blir torr och då blir det inte alls någon god semla men i år så har jag lyckats få mjuka och saftiga bullar och jag tror det beror på min lathet. Brukar alltid använda maskin när jag gör bulldegar och jag tror att den knådar degen lite för bra så det blir för mycket mjöl. Så nu blir det att kavla upp armarna och knåda för hand istället :)
........................................................................................................................................................................................




Kommentarer