Recept på hasselnöts cupcakesen
04 September 2012 - 15:59
Här kommer receptet på hasselnöts cupcakesen jag gjorde i söndags. :)

Chokladmuffins 6st
50g mjöl
10g kakao
70g socker
3/4tsk bakpulver
en nypa salt
20 gram smör, rumstempererat
1/2 dl mjölk
1 ägg
60g nutella
Värm ugnen till 175 grader. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna med elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens. Tillsätt långsamt mjölken i smeten och vispa tills alla ingredienserna har blandats samman. Tillsätt ägget och vispa ordentligt.
Skeda upp smeten i formarna till två tredjedelar och grädda i ugnen i ca 20 min.
När muffinsen har kallnta kan man gröpa ur lite ur dom och fylla med lite nutella om man vill det.
Hasselnöts- och chokladglasyr
125g florsocker
40g smör, rumstempererat
1/4dl mjölk
40g nutella
Vispa ihop florsocker och smör till en grynig massa. Häll försiktigt i mjölken under vispning och vispa på medelhög hastighet tills glasyren är lätt och luftig, minst 5 min. Rör ner nutellan för hand så att den fördelas jämt i glasyren. Bred på glasyren på muffinsen när dom har kallnat.
Kommentarer