Godaste kladdkakan
03 November 2012 - 16:32
Jag har väldigt länge varit på jakt efter ett recept på en kladdkaka som är bra. Jag tycker att kladdkakan ska vara väldigt kladdig och självklart måste den ju smaka fantastiskt gott också och nu äntligen tror jag att jag har hittat det absolut bästa receptet som finns. :) Testade detta igår och den är bara såååå god. Denna blir bäst om man gör den dagen innan den ska ätas så den får stå länge i kylen och gotta till sig så det är ingen kladdkaka man ska göra om man är sugen på det just då. ;)

Recept
185g smält smör
450g socker
4 ägg
150g mjöl
10g vaniljsocker
100g kakao
1 dubbel espresso
Värm ugnen till 190 grader.
Blanda smör, socker, ägg och mjöl och vispa med elvisp på låg växel i 5 min.
Tillsätt vaniljsocker, kakao och espresso och vispa på låg växel tills det har blandats väl.
Smörj eller klä en form med avtagbar kant med smörpapper. Häll upp smeten och grädda i 20-25 min.
Kakan ska vara lös när den tas ut ur ugnen. Låt svalna och ställ i kyl tills den ska ätas.
Servera gärna med grädde som är blandad med turkisk yoghurt.
Kommentarer