Moccacupcake recept
27 Januari 2012 - 09:01
Här kommer receptet på moccacupcaken jag gjorde med hjärttema om nån är sugen på att baka sådana. :)

Moccamuffins ca 12-16
2 1/4dl mjölk
15g chokladmjölkspulver (o'boy)
5g espressopulver
75g smör, rumsvarmt
3dl strösocker
3 3/4dl mjöl
1msk bakpulver
1/4tsk salt
2 ägg
½dl mjölk
30g chokladmjölkspulver
8 1/4dl florsocker
150g smör, rumsvarmt
Värm ugnen till 200 grader. Sätt muffinsformarna i muffinsplåten. Börja med att göra kaksmeten. Värm mjölken försiktigt utan att den börjar koka och ta sedan bort från värmen. rör ut chokladmjölkspulvret och espressopulvret i den varma mjölken.
Använd en elvisp eller matberedare med visp och vispa ihop smöret, sockret, mjölet, bakpulvret och saltet på låg hastighet tills blandniongen är finsmulig.
Vispa ihop äggen och chokladmjölken för hand i en kanna. Vispa ner tre fjärdedelar i smulblandningen i omgångar med elvispen eller matberedaren på låg hastighet. Öka till medelhög hastighet och vispa tills smeten är tjock och slät. Skrapa ned smeten från skålens kanter, tillsätt resten av mjölkblandningen och vispa en stund på medelhög hastighet tills smeten är slät.
Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet. Grädda i 15-20 min eller tills de har rest sig ordentligt och känns spänstiga om du trycker lätt på ytan. Låt dem svalna något i plåten och lägg dom sedan på ett galler. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
Gör glasyren medans kakorna svalnar. Värm mjölken försiktigt i en kastrull och rör sedan ner chokladmjölkspulvret. Ta bort kastrullen från värmen och låt chokladmjölken svalna helt.
Använd en elvisp och vispa florsockret och smöret på låg hastighet tills alla stora smörklumpar är utrörda. Fortsätt vispa på låg hastighet och tillsätt den avsvalnade chokladmjölken i omgångar. Vispa sedan på hög hastighet tills glasyren är lätt och luftig.
Bred glasyren över kakorna.

Moccamuffins ca 12-16
2 1/4dl mjölk
15g chokladmjölkspulver (o'boy)
5g espressopulver
75g smör, rumsvarmt
3dl strösocker
3 3/4dl mjöl
1msk bakpulver
1/4tsk salt
2 ägg
½dl mjölk
30g chokladmjölkspulver
8 1/4dl florsocker
150g smör, rumsvarmt
Värm ugnen till 200 grader. Sätt muffinsformarna i muffinsplåten. Börja med att göra kaksmeten. Värm mjölken försiktigt utan att den börjar koka och ta sedan bort från värmen. rör ut chokladmjölkspulvret och espressopulvret i den varma mjölken.
Använd en elvisp eller matberedare med visp och vispa ihop smöret, sockret, mjölet, bakpulvret och saltet på låg hastighet tills blandniongen är finsmulig.
Vispa ihop äggen och chokladmjölken för hand i en kanna. Vispa ner tre fjärdedelar i smulblandningen i omgångar med elvispen eller matberedaren på låg hastighet. Öka till medelhög hastighet och vispa tills smeten är tjock och slät. Skrapa ned smeten från skålens kanter, tillsätt resten av mjölkblandningen och vispa en stund på medelhög hastighet tills smeten är slät.
Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet. Grädda i 15-20 min eller tills de har rest sig ordentligt och känns spänstiga om du trycker lätt på ytan. Låt dem svalna något i plåten och lägg dom sedan på ett galler. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
Gör glasyren medans kakorna svalnar. Värm mjölken försiktigt i en kastrull och rör sedan ner chokladmjölkspulvret. Ta bort kastrullen från värmen och låt chokladmjölken svalna helt.
Använd en elvisp och vispa florsockret och smöret på låg hastighet tills alla stora smörklumpar är utrörda. Fortsätt vispa på låg hastighet och tillsätt den avsvalnade chokladmjölken i omgångar. Vispa sedan på hög hastighet tills glasyren är lätt och luftig.
Bred glasyren över kakorna.
Kommentarer