Chocolate chip cookies recept
14 Januari 2012 - 17:34
Vill ni göra ett gäng goda chocolate chip cookies så kommer receptet här.

..........................................................................................................................................................................
Chocolate chip cookies ca 24
225g smör, rumstemererat
350g fint ljust råsocker
2 ägg
½ tsk vaniljessens
400g mjöl
½ tsk salt
2 ½ tsk bikarbonat
225g mörk choklad, grovt hackad
Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker med elvisp till en lätt och luftig smet. Vispa ned äggen, ett i taget. Skrapa ned ingredienserna på kanterna med en slickepott och blanda ordentligt efter varje ägg. Vispa sedan ner vaniljessensen på låg hastighet.
Tillsätt mjöl, salt och bikarbonat och vispa samman till en smidig deg. Rör ner chokladhacket för hand så det fördelas jämnt.
Fördela kakdegen i sex lika stora delar på varje plåt. Det måste finnas utrumme mellan kakorna så de kan svälla i ugnen. Grädda kakorna i ca 10 min eller tills de är gyllenbruna runt kanterna och ganska platta. Låt svalna något på plåten innan du ställer dom att svalna helt på galler. Kakorna ska vara mjuka och sega.

..........................................................................................................................................................................
Chocolate chip cookies ca 24
225g smör, rumstemererat
350g fint ljust råsocker
2 ägg
½ tsk vaniljessens
400g mjöl
½ tsk salt
2 ½ tsk bikarbonat
225g mörk choklad, grovt hackad
Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker med elvisp till en lätt och luftig smet. Vispa ned äggen, ett i taget. Skrapa ned ingredienserna på kanterna med en slickepott och blanda ordentligt efter varje ägg. Vispa sedan ner vaniljessensen på låg hastighet.
Tillsätt mjöl, salt och bikarbonat och vispa samman till en smidig deg. Rör ner chokladhacket för hand så det fördelas jämnt.
Fördela kakdegen i sex lika stora delar på varje plåt. Det måste finnas utrumme mellan kakorna så de kan svälla i ugnen. Grädda kakorna i ca 10 min eller tills de är gyllenbruna runt kanterna och ganska platta. Låt svalna något på plåten innan du ställer dom att svalna helt på galler. Kakorna ska vara mjuka och sega.
Kommentarer