Banan och chokladcupcakes recept
07 Januari 2012 - 10:48
Här kommer receptet på de goda banan och chokladcupcakesen jag gjorde igår. :)

........................................................................................................................................................................
Bananmuffins ca 12st
120g mjöl
140g socker
1msk bakpulver
1tsk malen kanel
1tsk malen ingefära
en nypa salt
80g osaltat smör, rumstempererat
1 1/4dl mjölk
2 ägg
120g mosad banan
Chokladglasyr
300g florsocker
100g osaltat smör, rumstempererat
40g kakao
3msk mjölk
Värm ugnen till 175 grader. Lägg mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, salt och smör i en bunke och vispa samman med elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens.
Häll långsamt ner mjölken i mjölblandningen och vispa tills alla ingredienser har blandats samman. Tillsätt äggen och vispa ordentligt (skrapa ner ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepot).
Rör i bananmoset för hand så att det fördelas jämt.
Skeda upp i pappersformar till två tredjedelar och grädda i ca 20 min, eller tills bakverken fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dom. Låt muffinsen svalna innan du brer på chokladglasyren.
Vispa ihop florsocker, smör och kakao till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. Sänk till låg hastighet och tillsätt mjölken, lite i taget. Vispa på hög hastighet när all mjölk är nerblandad. Fortsätt att vispa glasyren lätt och fluffig ca 5 min. Ju längre den vispas desto lättare och fluffigare blir den.

........................................................................................................................................................................
Bananmuffins ca 12st
120g mjöl
140g socker
1msk bakpulver
1tsk malen kanel
1tsk malen ingefära
en nypa salt
80g osaltat smör, rumstempererat
1 1/4dl mjölk
2 ägg
120g mosad banan
Chokladglasyr
300g florsocker
100g osaltat smör, rumstempererat
40g kakao
3msk mjölk
Värm ugnen till 175 grader. Lägg mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, salt och smör i en bunke och vispa samman med elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens.
Häll långsamt ner mjölken i mjölblandningen och vispa tills alla ingredienser har blandats samman. Tillsätt äggen och vispa ordentligt (skrapa ner ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepot).
Rör i bananmoset för hand så att det fördelas jämt.
Skeda upp i pappersformar till två tredjedelar och grädda i ca 20 min, eller tills bakverken fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dom. Låt muffinsen svalna innan du brer på chokladglasyren.
Vispa ihop florsocker, smör och kakao till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. Sänk till låg hastighet och tillsätt mjölken, lite i taget. Vispa på hög hastighet när all mjölk är nerblandad. Fortsätt att vispa glasyren lätt och fluffig ca 5 min. Ju längre den vispas desto lättare och fluffigare blir den.
Kommentarer